Solidariteit

Bloed geven

Vier keer per jaar organiseert HR Rail bloedinzamelingsacties in samenwerking met het Rode Kruis. Medewerkers van de spoorwegen kunnen dan tijdens hun werkuren en op hun werkplek bloed geven.

Fairtrade Award

In aanloop naar de Internationale Dag van de Fair Trade op 14 mei 2022 ontvingen HR Rail en NMBS de Fairtrade Award. Infrabel maakte van de gelegenheid gebruik om z’n al bekroonde inzet te bestendigen.

Met de award erkent Fairtrade Belgium maatschappelijk geëngageerde organisaties die structureel kiezen voor producten uit eerlijke handel. De Belgische spoorwegen ontvingen de award omdat ze de bijna 30.000 spoorwegmedewerkers dagelijks fairtradekoffie aanbieden.

Tijdens de awarduitreiking ondertekenden vertegenwoordigers van HR Rail, NMBS en Infrabel ook het Fairtrade@Work-charter, om zo hun engagement voor maatschappelijk verantwoord ondernemerschap nog eens expliciet te bevestigen.

AZG-challenge: “80.000 km against corona”

In april 2020 werden alle medewerkers van de Belgische spoorwegen uitgedaagd om samen 80.000 km te fietsen, wandelen of lopen en zo Artsen Zonder Grenzen (AZG) te steunen in de strijd tegen COVID-19 in België. De actie, die op 30 juni 2020 werd afgesloten, was een enorm succes. 912 spoorwegmedewerkers legden maar liefst 486.262 km af. We hadden voorgesteld om bij wijze van spreken 2 keer rond de aarde te gaan, maar legden samen uiteindelijk 12 rondjes af! Zo overschreden we zelfs de afstand van de aarde tot de maan!
Dankzij de gezamenlijke actie van NMBS, Infrabel, HR Rail, Ypto en TUC RAIL zamelden we uiteindelijk 47.736 euro in ten voordele van Artsen Zonder Grenzen.