Diversiteit

HR Rail is een organisatie die iedereen respecteert en waar diversiteit hoog in het vaandel staat. Onze medewerkers worden aangeworven op basis van hun vaardigheden en ongeacht hun leeftijd, geslacht, afkomst, geloofsovertuiging, voorkeur of eventuele handicap. Wij organiseren en nemen deel aan evenementen die leiden tot openheid en reflectie over verschillende thema’s, zodat iedereen zowel thuis als op het werk zichzelf kan zijn!

Diversiteitscharter

HR Rail heeft, samen met NMBS en Infrabel, het  ondertekend. Dat omvat het engagement van Infrabel, NMBS en HR Rail om geen discriminatie toe te laten binnen de Belgische spoorwegen. Binnen de grote spoorwegfamilie bieden we iedereen dezelfde kansen en zien we diversiteit als een kracht. Alleen als we elkaar respecteren om wie we zijn, kunnen we elkaar beter begrijpen en beter samenwerken.

Trainbow en Pride

HR Rail steunt Trainbow  , een vereniging van LGBT+-vrijwilligers die werken bij de Belgische spoorwegen (Infrabel, NMBS, HR Rail) en hun dochterondernemingen. Trainbow Belgium organiseert recreatieve activiteiten en biedt een luisterend oor aan holebi- en transgendercollega’s die zich soms geïsoleerd voelen. Via de activiteiten kunnen ze op een laagdrempelige manier andere LGBT+’ers ontmoeten.

We ondersteunen Pride elk jaar op verschillende manieren.

Traineeship

Sinds 2019 biedt HR Rail jongeren die net hun studies achter de rug hebben een unieke kans om hun eerste stappen in het beroepsleven te zetten. Gedurende anderhalf jaar kunnen de “trainees” een programma volgen dat opleiding, coaching en projecten binnen verschillende afdelingen van HR Rail en/of NMBS en Infrabel combineert. Daarna wordt samen beslist welke functie het best aansluit bij hun vaardigheden, zodat ze die verder kunnen ontwikkelen en een boeiende carrière bij de spoorwegen kunnen uitbouwen.